Suna - 0766 313 898

Windows 8 a fost prezentat oficial!

by

Gigantul Microsoft a prezentat in cadrul unei conferinte de presa detalii despre noul sistem de operare al companiei, creat special pentru noile vedete ale momentului – tabletele PC! Sistemul va avea un consum foarte mic de energie dupa cum spun cei de la Mashable.

Windows 8, prezentat la targul de tehnologie de la Las Vegas, va functiona pe procesoare ARMbazate pe sisteme NVIDIA, Qualcomm  si Texas Instruments. Astfel, vorbim despre aceleasi procesoare pe care le gasim in tabletele Apple sau in cele ale producatorului Samsung de exemplu.

Iar miscarea este cu atat mai suprinzatoare cu catMicrosoft are deja un sistem special destinat acestora – Windows Phone 7 OS, potrivit celor de la Mashable. Windows Phone 7 suporta deja tehnologia ARM, insa este o platformă dezvoltata pentru telefoane mobile si nu reprezinta principalul sistem de operare al Microsoft.

Cei de la Wall-Street Journal scriau ca noua versiune a Windows va avea un magazin de aplicatii precum cel al Apple.

Tabletele Microsoft

In ceea ce priveste ofensiva contra faimoasei tablete iPad cei de la Microsoft au pregatit impreuna cu cateva companii producatoare de laptopuri cateva suprize!

Asa ca la targul tehnologic de la Las Vegas mai gasim alte trei tablete care nu seamana deloc cu iPad, spre deosebire de recentele lansari de tablete, insa promit sa cucereasca piata.

De exemplu, gadgetul Acer are doua ecrane cu o diagonala de 14 inci. Nu e nici tableta, nici laptop, insa unul din ecrane poate avea chiar rolul unei tastaturi virtuale!

Samsung PC 7 este un alt hibrid care face senzatie la Las Vegas! Acest gadget ascunde o tastura sub ecranul lucios pe care o poti manevra in functie de necesitati.

Tableta Samsung are 3G si Wimax si o capacitate de stocare de 32 sau 64 de GB.

Asus Tablet PC are ecran senzitiv si ruleaza Windows 7. Gadgetul vine echipat cu un stylus si are un procesor Intel Core i5.

Modelul celor de la Asus poate fi gasit si acum pe site-ul Amazon. Restul vor fi gasite pe piata in urmatoarele luni.

Share